Airtel Onam Quiz Answers Today – Play & Win Rewards Worth Lakhs Every Hour

33
Airtel Onam Quiz Answers Today

Airtel Onam Quiz Answers, Airtel Quiz Answers, Airtel Onam Contest, Airtel Onam Quiz 13 September 2019 Answers Today – Airtel has announced a new contest called Airtel Onam Quiz. You can win Rewards worth lakhs every hour by playing this quiz. The Airtel Onam Quiz starts from 10th September 2019 and ends on 14th September 2019 i.e. 5 days. You can also get a chance to win a Redmi Note 7 smartphone by scoring a minimum of 20 points in a day.

So what are you waiting for, open the Airtel App now and let the race begin.

Airtel Onam Quiz Details

  1. Score 20 points daily to get a chance to win Redmi Note 7.
  2. Tap on play now button anytime between 7 AM morning to 10 PM night to start with that hours quiz.
  3. Answer all 3 questions correctly and fastly to make it to the fastest 50 list.
  4. The fastest 50 list will be announced in the next 24 hours.
  5. Check the fastest 50 lists next day to see if you won.
  6. Repeat every hour to win upto 5 times a day.

Airtel Onam Quiz Answers Today

9 PM – 10 PM Answers

Q1 – Which God associated with Onam?

Ans – Vishnu

Q2 – In which district of Kerala Vembanad lake is situated?

Ans – Alappuzha

Q3 – In which state Onam festival is celebrated?

Ans – Kerela

8 PM – 9 PM Answers

Q1 – Which day the installation of pyramid- style clay statues starts? 

Ans – Pooradam

Q2 – Kerala became the first state in the country to have STD and ISD facilities in all its villages in ________ 

Ans – 1997

Q3 – Which is the famous dance form performed during onam celebrations?

Ans – Thiruvathirakali

7 PM – 8 PM Answers

Q1 – From where the famous boat race starts?

Ans – Aranmula

Q2 – Which one is the longest river in Kerala? 

Ans – Bharathappuzha

Q3 – What does the word Mahabali Mean?

Ans – Great power

6 PM – 7 PM Answers

Q1 – The little idol of Trikkakarappan is placed on a….. 

Ans – Banana leaf 

Q2 – Which one is the smallest district by areawise in Kerala? 

Ans – Alappuzha

Q3 – What is the shortened form of Thiruvonam?

Ans – Onam

5 PM – 6 PM Answers

Q1 – Who was the fifth incarnation of Vishnu? 

Ans – Vamana

Q2 – Which of the following is the major port in Kerala? 

Ans – Cochin

Q3 – Who was the Grandfather of Mahabali?

Ans – Prahlada

Ans Credit – ketan

4 PM – 5 PM Answers

Q1 – Which is the main day for Onam? 

Ans – Thiru Onam

Q2 – Which festival of Kerala marks the new year?

Ans – Vishu 

Q3 – Who was the mother of Mahabali?

Ans – Devamba

Answer Credits – SANDEEP KUMAR

3 PM – 4 PM Answers

Q1 – When did the government declared Onam as their State Festival? 

Ans – 1960

Q2 – Which of the following dance is not a major one in Kerala? 

Ans – Bhangra

Q3 – Who was the guru and advisor of Mahabali?

Ans – Shukracharya

2 PM – 3 PM Answers

Q1 – What did little Vamana asked from Mahabali? 

Ans – 3 feet land

Q2 – The largest Information Technology park in Asia in terms of area, is situated in…..?

Ans – Thiruvananthapuram

Q3 – What was the request made by King mahabali to Vishnu?

Ans – He was allowed to visit his land on Earth once in a year

1 PM – 2 PM Answers

Q1 – Where did Mahabali began the Ashwamedha Yaga? 

Ans – Narmada River

Q2 – Which state is known as India’s Spice coast? 

Ans – Kerala

Q3 – What is “Thumbi Thullal”?

Ans – Traditional Folk Dance

12 PM – 1 PM Answers

Q1 – Who is the son of Virochana? 

Ans – Hiranyakashipu

Q2 – What was the Ancient name of Kerala? 

Ans – Keralaputra

Q3 – Onam Ashamsakal meaning?

Ans – All the above

Answer Credits – Rajesh

11 AM – 12 PM Answers

Q1 – Which place is associated with the famous Athachamayam? 

Ans – Thripunithura

Q2 – Who is the father of Malayalam language? 

Ans – Thunchathu Ramanujan Eluttacchan

Q3 – Which of the follwing is not related to Onam Festival?

Ans – Brahma

10 AM – 11 AM Answers

Q1 – Where does the famous water festival take place during Onam? 

Ans – Aranmula

Q2 – Name the first book printed in Malayalam language? 

Ans – Sampkshepa Vedartham

Q3 – Which Flower is known as Onam flower?

Ans – Thumba Poov

9 AM – 10 AM Answers

Q1 – Who is Onathappan? 

Ans – Vamana

Q2 – Who was the first woman governor of kerala? 

Ans – Jothi Venkatachalam

Q3 – Who is Thrikkara Appan?

Ans – Maveli

8 AM – 9 AM Answers

Q1 – Which among the following is a boat race festival of Kerala? 

Ans – Vallam Kali

Q2 – Which of the following Explorer visited Kerala in 1498? 

Ans – Vasco da Gama

Q3 – Who was Prahlada’s son?

Ans – Virochana

7 AM – 8 AM Answers

Q1 – Who was the grand father of Mahabali?

Ans – Prahlada

Q2 – Which is the highest point in Kerala?

Ans – Anamudi

Q3 – Which place is associated with the famous Athachamayam?

Ans – Kerala

Answers Credits – Aju

Airtel Onam Quiz Answers – 12 September 2019

9 PM – 10 PM Answers

Q1 – What do we call the arrangement of flowers during onum in different patterns?

Ans – Pookalam

Q2 – The Nehru Trophy Boat Race is a held in _________ Lake.

Ans – Punnamada

Q3 – The famous Guruvayoor temple of Kerala is dedicated to?

Ans – Lord Krishna

8 PM – 9 PM Answers

Q1 – Onapottan in traditional costume of which place?

Ans – Northern Kerala

Q2 – Kerala became the first state in the country to have STD and ISD facilities in all its villages in ________.

Ans – 1997

Q3 – Which temple is associated with Onam festival?

Ans – Vamanamoorthy temple / Thrikkakara Temple

7 PM – 8 PM Answers

Q1 – Who granted Mahabali’s wish to visit his people and his kingdom every year during Onam?

Ans – Vishnu

Q2 – World’s Only Teak Museum is in _________.

Ans – Malappuram

Q3 – Harvest Festival known as…..?

Ans – Onam

Answers Credits – Rajesh (via comment)

6 PM – 7 PM Answers

Q1 – According to Malyalam Calender Onam is celebrated in which month?

Ans – Chingam

Q2 – What is Sukrutham?

Ans – Free Cancer Treatment Program

Q3 – What is Onathallu known for?

Ans – Wrestling sport

Special Comment – Rajesh is on Roll, once again he has answered the questions in lightning-fast speed. Keep it Up

5 PM – 6 PM Answers

Q1 – Name one of the most important flower in pookalm?

Ans – Thumbapoo

Q2 – The largest district in Kerala is _______.

Ans – Palakkad

Q3 – When was Kerala established?

Ans – 1 November 1956

Special Comment – Once again, Rajesh helped us to find the correct answers…

4 PM – 5 PM Answers

Q1 – Which is the famous dance form performed during onam celebrations?

Ans – Thiruvathirakali

Q2 – The highest populated district of Kerala is _______.

Ans – Malappuram

Q3 – A graceful clap dance performed by women during Onam is know as?

Ans – Kaiikotti Kali

Thank You, Rajesh for correct answers.

3 PM – 4 PM Answers

Q1 – Who was the grandfather of Mahabali?

Ans – Prahlada

Q2 – Kerala is ________ largest state by population.

Ans – Twenty third

Q3 – Which district is popular for Pulikali as a part of the Onam celebrations?

Ans – Palghat

Thanks to Sree, Jaffer & Aju for the answers…

2 PM – 3 PM Answers

Q1 – The snake-like boats participating in Vallamkali are known as

Ans – Chundan Vallam

Q2 – What is the percentage of female literacy rate in Kerala according to 2011 census?

Ans – 94%

Q3 – Conical figures of Gods made out of clay during Onam is known as

Ans – Trikakara Appan

1 PM – 2 PM Answers

Q1 – The swinging ceremony observed during Onam is known as

Ans – Oonjal

Q2 – Which district of Kerala is known as ‘Rice Bowl’ of the state?

Ans – Palakkad

Q3 – The first day of Onam is known as…..?

Ans – Atham

12 PM – 1 PM Answers

Q1 – Which legendary king is associated with Onam?

Ans – Mahabali

Q2 – Kerala has how many National Parks?

Ans – 6

Q3 – What are “Onappattukal”?

Ans – Traditional Onam Songs

11 AM – 12 PM Answers

Q1 – Famous boat race conducted during onam is…..?

Ans – Aranmula Uthrattathi Vallamkali

Q2 – What is the offical language of Kerala?

Ans – Malayalam, Tamil

Q3 – In which month is Onam celebrated?

Ans – Chingam

10 AM – 11 AM Answers

Q1 – Which is the traditional color of saree wore by women in Onam festival?

Ans – White saree with golden border

Q2 – Where is the first spice park in kerala?

Ans – Idukki

Q3 – What is the traditional dress for men during onam celebration?

Ans – Mundu and Jubba

9 AM – 10 AM Answers

Q1 – Which fruit is the common item in Onsadhya?

Ans – Banana

Q2 – Which is the longest river of Kerala?

Ans – Bharathappuzha

Q3 – What is Colour of the flower used to put pookalm on the first day?

Ans – Yellow

8 AM – 9 AM Answers

Q1 – Which God associated with Onam?

Ans – Vishnu

Q2 – Major portion of Western Ghats is located in which state?

Ans – Kerala

Q3 – Why do people celebrate the traditions onakodi, onasadhya, onakali?

Ans – To remember the golden era of Mahabali

7 AM – 8 AM Answers

Q1 – Name the Fifth day of onam after Atham?

Ans – Anizham

Q2 – When the State of Kerala came into existence?

Ans – 1 November 1956

Q3 – Pulikali is performed on the….. day of onam?

Ans – Forth

Airtel Thanks App Onam Quiz Answers – 11 September 2019

9 PM – 10 PM Answers

Q1 – What is Kaduvaakali known as…..?

Ans – Pulikali

Q2 – The first state in the country to provide land to all citizens was?

Ans – Kerala

Q3 – Pookkalam also known as?

Ans – Onapookkalam

8 PM – 9 PM Answers

Q1 – What is Vallamkali known for?

Ans – Boat Race

Q2 – Who was the first chief minister of Kerala?

Ans – E. M. S. Namboodiripad

Q3 – What is rangoli known as in Kerala during Onam?

Ans – Pookalam

7 PM – 8 PM Answers

Q1 – What is Onakkodi?

Ans – Dress

Q2 – What is the State animal of Kerala?

Ans – Indian Elephant

Q3 – Which is the dance peformed by a single women in a circle around a lamp?

Ans – Thiruvathira Kali

6 PM – 7 PM Answers

Q1 – What happens to the Onathappan statue after Onam celebration?

Ans – Immerse it in nearby river or sea

Q2 – What is the State tree of Kerala?

Ans – Coconut Tree

Q3 – Which Community celebrates Onam in India?

Ans – Malayali

5 PM – 6 PM Answers

Q1 – On which day King Mahabali was belived to arrive in Kerela?

Ans – Uthradom

Q2 – Who is the governor of Kerala?

Ans – Arif Mohammad Khan

Q3 – Which one is the traditonal dance in Onam festival?

Ans – Kathak

4 PM – 5 PM Answers

Q1 – What is the special ritual people do on Vishakham?

Ans – Stock up on ingredients to make the elaborate Onam meal

Q2 – Who is the chief Minister of Kerela?

Ans – Pinarayi Vijayan

Q3 – What is the traditional meal served on banana leaf during Onam Festival?

Ans – Sadya

3 PM – 4 PM Answers

Q1 – Last day of Onam is known as…..?

Ans – Chathayam / Thiruonam

Q2 – Total Number of districts is there in Kerala State?

Ans – 14

Q3 – Where does the onam celebration starts of with a grand procession?

Ans – Thrippunithura

2 PM – 3 PM Answers

Q1 – What is polikali?

Ans – Dance

Q2 – Silent Valley National Park is located in…..?

Ans – Kerala

Q3 – Which day is known as thiruvonam in onam festival?

Ans – 11th Day

1 PM – 2 PM Answers

Q1 – The 10th day of Onam is known as…..?

Ans – Thiruvonam

Q2 – Where is the most coconut found in India?

Ans – Kerala

Q3 – Who was the father of King Mahabali?

Ans – kashyapa

12 PM – 1 PM Answers

Q1 – Who’s avatar was Amana, who approched King Mahabali?

Ans – Lord Vishnu

Q2 – Where are the most cashew nuts found in India?

Ans – Kerala

Q3 – Which day is known as Anizham in Onam festival?

Ans – Correct answer is day 5 but in options 5 is not available so choose “6”

11 AM – 12 PM Answers

Q1 – Sixth day of Onam is known as…..?

Ans – Moolam

Q2 – In which state is the Shanti Valley located?

Ans – Kerala

Q3 – What is “Chethi” which is used in Pookkalam?

Ans – Red colour

10 AM – 11 AM Answers

Q1 – What is the second day of Onam called?

Ans – Chithira

Q2 – Name of the first bank in Kerala?

Ans – Nedungadi Bank

Q3 – Onam is celebrated in which Country?

Ans – India

9 AM – 10 AM Answers

Q1 – Which day the installation of pyramid-style clay statues starts?

Ans – Pooradam

Q2 – Who is known as the father of Modern Malayalam Laguage?

Ans – Ezhuthachan

Q3 – Color full Mask dance is known as…..?

Ans – Kummattikali

8 AM – 9 AM Answers

Q1 – Onam is celebrated in 2019 between?

Ans – 1st Sept to 13th Sept

Q2 – Name the first Malayalam Novel?

Ans – kundhalatha

Q3 – The first day of Onam is known as…..?

Ans – Atham

7 AM – 8 AM Answers

Q1 – Onam, the harvest festival, is celebrated in which state of India?

Ans – Kerala

Q2 – What is the capital of Kerela?

Ans – Thiruvananthapuram

Q3 – Which day is known as “First Onam”?

Ans – Uthradom

How To Play Airtel Onam Quiz On MyAirtel App / Airtel Thanks App

  • Open Airtel app on your mobile.
  • Enter your mobile no. and verify it via OTP.
  • Now on the home page tap on the “Onam Quiz” banner.
  • Hit the play now button.
  • Select the correct answers of all the question.
  • Finally, submit the answers on the final question page.
  • It’s done, you have successfully participated in the Airtel Onam Quiz.

Airtel Onam Quiz Terms & Conditions

  • In Airtel Onam contest, all subscribers of Bharti Airtel Limited (“Airtel”) in India are encouraged to participate for a chance to win exciting prizes.
  • This Contest is open to all prepaid subscribers of Airtel residing in India.
  • The Contest shall open on 10th September 2019 06:00 hours and shall close on 14th September 2019 22:00 hours.
  • The game would be live between 7 AM to 10 PM, one contestant can win only once every hour.
  • To avail a chance to win the Contest, an Airtel subscriber needs to participate in the Contest within the Contest Period, through the Airtel Thanks application, available for download on the Android Play Store and the Apple Store.
  • The above is necessary to participate in the Contest for a subscriber to qualify as a Participant
  • A participant may play the quiz during the contest period.
  • This will be done on the play page when the participant logs in.
  • A correct answer is equivalent to some points listed with the questions, while a wrong answer is equivalent to 0 points.
  • Similarly, each question in the quiz has 1 point and there is no negative marking.
  • Participants will be ranked daily and overall basis of accumulated points for correct answers during the contest.
  • All winners will be communicated via SMS within 48hours to dispatch the rewards.
  • Winners will be chosen ‘First Come First Serve’ basis of points scored in the quiz.
  • For every quiz there can be a maximum of 50 winners every hour day under this Contest.
  • Airtel shall not be held liable/ obligated to answer for queries for a Participant’s entry or pertaining to winning or losing the Contest, or to the process of selecting the winners.
Ritesh Kumar is a Tech freak with an experience of 5 years in the industry. He can be often found wearing a headset, listening to music and searching for the latest tech news, gadgets, mobiles and more. He has been quoted in various websites like TheQuizz, Couponwish, and few more.

33 COMMENTS

  1. 1. Name the Fifth day of onam after Atham?

    My Answer : Anizham
    2. When the State of Kerala came into existence?

    My Answer : 1 November 1956
    3. Pulikali is performed on the….. day of onam?

    My Answer : Forth
    All answers are correct

  2. 23/09/2019 07:00 to 08:00
    1. Who was the grand father of Mahabali?

    My Answer : Prahlad
    2. Which is the highest point in Kerala?

    My Answer : Anamudi
    3. Which place is associated with the famous Athachamayam?

    My Answer : Kerala

  3. Q1 – Which place is associated with the famous Athachamayam?

    Ans – Thripunithura

    Q2 – Who is the father of Malayalam language?
    Ans – Thunjathu Ramanujan Eluttacchan

    Q3 – Which of the follwing is not related to Onam Festival?

    Ans – Brahma

        • Akbar, I told that the result was showing in the Airtel App on the last day of quiz.
          that also for 2 hours from 10 PM to 11:59 PM. After that even i was not able to see the results.

  4. Nahi show hua tha bhai…. Mene check kiya tha baar baar….. Update hi nahi hua tha onam contest page jo app par tha

    • It was not shown in the contest page then you click on the quiz banner located on the top of the page.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here